Austria

Curiozitati

Palatul Schonbrunn

Palatul Schonbrunn din Viena a fost adesea asemuit cu Palatul Versailles din Franta. Palatul vienez adaposteste 1441 camere si a fost ridicat intre anii 1696-1712, la cererea imparatului Leopold I. Nepoata sa, imparateasa Maria Terezia a transformat palatul imperial in resedinta de vara. Este cladirea ce a servit ca adapost uneia dintre cele mai importante dinastii europene, Casa de Habsburg.Parcul mare al palatului ofera numeroase atractii, printre care Gradina Privy, un labirint, cea mai veche gradina zoologica din lume si o casa de vara din marmura. In anul 1996 Palatul Schonbrunn a fost inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. De asemenea, in cadrul palatului sunt organizate, adesea, concerte cu muzica clasica.

Regiunea Carintia

Adaposteste peste 200 de lacuri, are un relief montan, cu ghetari si piscuri acoperite de zapada si este si statiune balneo. Relieful variat face din Carintia destinatia ideala pentru iubitorii sporturilor de iarna, dar si pentru cei care adora relaxarea in centrele SPA. In regiunea Carintia puteti alege din mai multe statiuni de schi: Gerlitzen, Heiligenblut, Nassfeld Hermagor, Bad Kleinkirchheim, Muhldorf etc.

Austria Kellerjochbahn Schwaz-Pill

Statiunia schiorilor si alpinistilor. Inaltimile piscurilor din statiune pot ajunge si la altitudinea de 1888 de metri, schiorii avand la dispozitei 14 kilometri de partii , cu 3 teleschiuri si 2 telescaune

Austria Riegersburg, Stiria

Este recomandat pentru peisaje si cea mai controversata atractie, castelul de pe deal, care vegheaza asupra orasului. De-a lungul timpului in jurul castelului s-au nascut numeroase legende si povesti spuse de localnici. Catelul gazduieste Muzeul Vrajitoarelor, iar in zilele cu luna plina se organizeaza adevarate tururi, desprinse din filmele de groaza. Dar asta nu este tot, iubitorii sportului au la dispozitie terenuri de tenis, locuri amenajate pentru pescuit si parcul Steinreich.

Austria Salzburg

Orasul in care s-a nascut Mozzart si cel mai cunoscut colind de Craciun. Cantecul Stille Nacht-Noapte linistita, compus de Josef Mohr, a fost ascultat pentru prima oara in anul 1818, intr-o capela din Oberndorf, nu foarte departe de Salzburg. Pasionatii de schi nu se vor plictisi. Se pot urca in Ski Shuttle, un sistem gratuit de transfer cu autobuzul, care duce pana in taramul schiorilor, Flachau, din Austria. Programul este zilnic, in perioada 23 decembrie si 18 martie.

Austria Linz

Centrul Ars Electronica, un muzeu neobisnuit dedicat electronicii, amplasat langa Podul Nibelungilor. Puteti vedea Castelul Linzer, sediul guvernului, Muzeul de Arta, Varful Postlingberg si cateva biserici