Azerbaijan

Curiozitati

Orasul Vechi din Baku

Unul dintre cele mai populare locuri istorice situate in capitala Azerbaijanului este cartierul cunoscut sub numele de Orasul Vechi din Baku, situat pe malul Marii Caspice. Este bine separat de restul orasului, cu fortificatii vechi, dintre care cel mai important este Turnul Maiden. Aspectul general al orasului este tipic oriental, cu multe stradute curbate si inguste, de multe ori practicabile doar pentru pietoni. Casele au acoperisuri tipice, plate sau bombate si ferestre mici, care sunt in contrast cu cladirile din secolul al 19-lea, concepute de rusi in stil european. Fara indoiala, unul dintre obiectivele de mare interes turistic este Palatul Shirvanshah care este considerat o minune a arhitecturii.

Austria Vulcanii Noroiosi

Ce anume este interesant la vulcanii noroiosi de langa Qobustan, situati la sud-vest de Baku? In primul rand, in parcul national Qobustan se afla cea mai mare concentrare de vulcani noroiosi din lume, aproximativ 300. In al doilea rand, vulcanii noroiosi din Azerbaijan sunt alimentati de un rezervor subteran imens, iar spre deosebire de multi alti populari vulcani de acest tip, acestia nu se usuca. In plus, aici se afla cei mai mari vulcani noroiosi, unele conuri putand ajunge la o inaltime de 200 de metri. Vulcanii arunca nu numai noroi, ci si diferite gaze, in principal metan, dioxid de carbon, de azot. Combinatia de gaze este uneori exploziva, iar in mod regulat de la sol pot erupe flacari. Pe teritoriul rezervatiei se afla nu numai vulcani noroiosi, dar si peste 6.000 de picturi rupestre facute de oamenii primitivi. Acestea prezinta animale, oameni, lupte, razboinici cu sulite, stele si planete.

Austria Piata Fantanii, Baku Austria Orasul Lankaran

Lankaran este un oras faimos, situat pe coasta Marii Caspice, aproape de granita de sud cu Iran. Regiunea este populara pentru plajele sale aurii, izvoare minerale si parcuri superbe care sunt populate de diverse exemple de flora si fauna.

Austria Muzeul Ateshgah

In istoria sa timpurie Azerbaijan a fost numita "tara focului sacru". Exista o multime de temple diferite in Azerbaijan, dar cel mai popular si bine conservat este Templul Ateshgah. Acesta a fost construit deasupra unei surse de gaze naturale, care a alimentat o aerisire ce a asigurat arderea constanta a focului cel vesnic. Templul reprezinta relatiile existente \dintre India si Azerbaijan si de aceea prezinta un amestec de stiluri diferite, reprezentand doua culturi. In prezent templul gazduieste un muzeu, care merita vizitat.

Austria