Danemarca

Curiozitati

Grădinile Tivoli

Cu o istorie ce pornește de la 1843, grădinile sunt absolut superbe pentru plimbări sau diferite evenimente. Turiștii se aventurează în acest loc și pentru parcurile de distracții, restaurante și magazine cochete.

Cehia Catelul Kronborg

Castelul renascentist este locul de desfășurare a acțiunii din piesa Hamlet, a lui Shakespeare. Timp de secole acest castel a apărat danezii și a găzduit numeroase personalități.

Cehia Den Gamle By

Iubitorii de istorie nu pot rata acest muzeu în aer liber, amplasat în orașul Aarhus, în Danemarca. Așezarea arată precum unul dintre satele regăsite în poveștile lui Andersen. Muzeul și-a deschis porțile în anul 1909.

Cehia Mica Sirenă

Așezată pe o stâncă în portul Langelinie în Copenhaga, statuia vă ca surprinde prin înălțimea redusă, de doar 1,25 metri. Aceasta a fost realizată pentru a comemora piesa scrisă de Hans Christian Andersen.

Cehia Podul Oresund

Această operă a ingineriei traversează strâmtoarea Øresund între Copenhaga și Malmo, Suedia. Podul are o lungime de aproape 8 km de pe malul Suediei către insula artificială Pepparholm, care se află în mijlocul strâmtorii. De pe această insulă drumul continuă prin tunel către insula daneză Amager. Podul Oresund este cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa.

Cehia Palatul Frederiksborg

Este situat în mijlocul unui lac și găzduiește Muzeul de Istorie a Naturii. Cele mai frumoase fotografii cu castelul pot fi făcute din grădinile din apropiere. Puteți ajunge acolo cu barca.

Cehia