Egipt

Curiozitati

Piramida in trepte a lui Djoser

Acest obiectiv turistic este unul dintre cele mai distinctive monumente vechi din lume, piramida fiind considerata una dintre cele mai vechi piramide egiptene. Construita in jurul anilor 2650 inainte de Hristos, aceasta impresionanta opera arhitecturala este, de asemenea, considerata cea mai veche structura monument din lume construita din piatra. Piramida are o inaltime de 62 de metri si a fost dedicata Faraonului Djoser. Aceasta este formata din 6 baze imense si reprezinta un simbol uimitor al constructiilor eterne. Astfel, nu trebuie sa ratati o vizita la Piramida in trepte a lui Djoser si complexul din jurul acesteia.

Cehia Templul Karnak

Karnak este situat pe malul de est al fluviului Nil si contine o multime de temple, piloni, statui si sculpturi uimitoare. Complexul Karnak are patru sectiuni separate marginite de ziduri. Zona Amun-Re este una dintre cele mai fotografiate din cadrul complexului. In apropiere, puteti gasi numerosi sfincsi, care va vor da senzatia ca sunteti inconjurati de animale vesnice, in timp ce sala hipostila cu coloanele sale imense, pare mai probabil o padure mitica a eternitatii. In plus, aici va puteti bucura de sculpturile antice in piatra si frize, care sunt pline de interpretari, istorie si simbolism.

Cehia Piramida Rosie

Piramida Rosie cu o inaltime de 104 de metri este considerata a treia cea mai mare piramida egipteana, impresionanta fiind nuanta sa de rosu. In interiorul piramidei va puteti bucura de pasaje abrupte, plafoane uriase si impresionanta intrare a piramidei, care reprezinta o provocare irezistibila.

Cehia Marele Sfinx

Marele Sfinx este un monument superb si maiestuos, aflat chiar in fata complexului de piramide din Giza. Gigantul sfinx este considerat cea mai mare statuie monolit din lume, un hibrid dintre un leu si un om, cu o inaltime care depaseste 20 de metri. Sfinxul este construit din calcar, aproximativ in anul 2500 inainte de Hristos si reprezinta si in zilele noastre unul dintre cele mai remarcabile monumente antice din Giza, Egipt si din lume.

Cehia