Muzeul tuturor recordurilor, Palatul Luvru din Paris, cu aproape 10 milioane de vizitatori pe an, este cel mai vizitat muzeu din lume. Pe lângă toate mai este şi unul din cele mai mari, cu ale sale 60 000 m2 de săli de expoziţii.Colecţia din Luvru prezintă lucrări din antichitate până la 1848, aşa ca nepreţuitele, “Mona Lisa”, “Libertatea conducând poporul” şi “Venus din Milo”.
Cu 6700 m2 şi 700 de camere ale sale, Versailles deţine recordul ca cel mai mare castel din lume şi ocupă locul al doilea după monumentele culturale cele mai vizitate din Franţa, depăşind deja de câţiva ani Turnul Eiffel.
Compus din peste 18 000 de piese metalice, Turnul Eiffel, care urma să fie doar o construcţie efemeră pentru Expoziţia Universală din 1900, este astăzi al treilea cel mai vizitat obiectiv turistic cu plată în 2013, cu 6,7 milioane de vizitatori.
Pe malul stâng parizian, Muzeul Orsay instalat din 1986 în fosta gară Orsay, invită publicul să se scufunde în întreaga creaţie artistică a anilor 1848-1914.De asemenea muzeul datorează cu succesul său celebrei şi celei mai importante din lume colecţii de opere impresioniste aşa ca, “Le Déjeuner sur l’herbe”(Dejunul pe iarbă) de Manet,”La Petite Danseuse” (Mica balerină) de Degas, “Le Bal au Moulin de la Galette” de Renoir sau “L’Origine du monde” de Courbet…. Muzeul Orsay cu capodoperele sale a colectat mai mult de 3,5 milioane de vizitatori în 2013, care au venit să le admire.
Înscăunat în centrul axei ce leagă Luvrul şi Marea Arcă de la Defense, Arcul de Triumf se impune ca un simbol naţional unde arde flacăra memoriei dedicată soldaţilor căzuţi în Marele Război. El de asemenea este un pasaj obligatoriu la toate evenimentele majore republicane, cum ar fi spre exemplu parada de 14 iulie.
Inconfundabilul parc de distracţii Disneyland, este visul oricărui copil dar şi al adulţilor care–şi amintesc cu drag de lumea copilăriei. Dacă eşti însoţit de cei mici, nu rată şansă de a petrece timp timp alături de personajele Disney în această lumea minuntata.