O vacanță de vară nu e niciodată completă fără să ajungi măcar pentru câteva zile la mare. Iar Georgia are ieșire la Marea Neagră. Iar orașul Batumi a trecut în ultimii ani prin restaurări de peste 400 milioane de euro, rivalizând acum cu vecinii lui din Turcia. În Batumi găsești un centru vechi frumos și relaxant, o arhitectură modernă ce strălucește în nopțile de vară subtropicală dar și un port ce se întinde de-a lungul Parcului Mării, o imensă promenadă cu magazine, restaurante și baruri, în care se păstrează perfect spiritul georgian.
Sunt multe situri medievale în Georgia iar dacă vrei să te întorci și mai mult în timp, țara îți livrează suficiente ocazii. Orașul din peșteră Uplistsikhe se află la o oră distanță de Tbilisi (spre vest) și datează din secolul 2 î.Hr., gradul lui de conservare fiind remarcabil. Este un complex arheologic uriaș, cu drumuri și trepte care conduc către o zonă centrală înconjurată de blocuri de piatră de diverse mărimi. Situl presupune un considerabil efort fizic, fiind de dorit să fie parcurs alături de un ghid, pentru a înțelege semnificația și specificațiile locului ce include un teatru, o curte și o biserică păgână folosită pentru sacrificii.
Multă lume uită (sau nu știe) că Stalin a fost georgian și că a crescut în micul oraș georgian Gori. Asumându-și faptul că Stalin a fost unul dintre cei mai mare tirani ai secolului 20, Muzeul Stalin oferă o imagine suficient de bună despre viața acestuia. Muzeul e un complex uriaș care se focusează mai degrabă pe anii petrecuți de dictator în Georgia decât pe cei în care a deținut poziția de lider la Moscova, portretul rezultat fiind mai mult cel al unui om modest și binevoitor, contrar celui istoric. Atracția principală se află în afara muzeului și constă în casa în care a copilărit Stalin, aflată într-o stare perfectă de conservare.
La prima vedere, viața de noapte din Tbilisi se centrează în jurul străzii Shardeni, o lungă alee pietonală, plină de turiști care se bucură de barurile cu terase, de băuturile alcoolice și de celebra shisha, într-o atmosferă de oraș mediteraneean combinat cu oraș din Orientul Mijlociu. Ar putea părea suficient însă noaptea în Tbilisi înseamnă mai mult. Plimbă-te pe străduțele lăturalnice din Centrul Vechi și vei descoperi baruri izolate, precum Bauhaus și Pirimze, în care te vei simți extraordinar. Aici clientela e formată din localnici care savurează cocktailuri ietfine și bune sau bere artizanală. Dar vei dobândi gloria nocturnă în Tbilisi dacă vizitezi una dintre băile cu sulf (deschise 24 de ore), în care te poți relaxa sorbind o bere sau două.