Grecia

Curiozitati

Santorini

Facand parte din grupul Cicladelor, Santorini este una dintre insulele cele mai pitoresti din lume si cu siguranta unul dintre cele mai bune locuri de vizitat in Grecia. Santorini cuprinde numeroase sate, cele mai faimoase fiind Fira si Oia, situate pe stanca, cu vedere la marea turcoaz. Casele vopsite in alb si cu acoperisuri albastre, aleile mici si treptele ce se strecoara printre cladiri ofera un peisaj impresionant.

Cehia Atena

Locuita de mai bine de 3000 de ani, Atena este cunoscuta ca fiind leaganul civilizatiei occidentale si locul de nastere al democratiei. Orasul prezinta un amestec confuz de caracteristici istorice si moderne. Atena este faimoasa pentru ruinele sale arheologice si monumente precum Acropole, Parthenon, Agora Antica si Teatrul lui Dionysos.

Cehia Delph

Dupa Acropole din Atena, Delphi este cel mai popular sit arheologic din Grecia. Situat la aprox. doua ore si jumatate de Atena, in Muntii Parnassus, Delphi a fost odata venerat de catre grecii antici, ca centru al pamantului.

Cehia Canionul Samaria

Are o lungime de 16 kilometri si se afla in sud-vestul Cretei. Plimbarile aici sunt extrem de populare in randul turistilor care vin in numar foarte mare in fiecare an. Excursia dureaza intre 4 si 7 ore si strabate paduri de chiparosi si pini, apoi stanci verticale printre munti, avand ca destinatie finala Agia Roumeli, oras aflat la Marea Libiei.

Cehia