Israel

Curiozitati

Caesarea

Caesarea e un loc atât vechi cât și nou. A fost fondat de Herod cel Mare, în onoarea lui Cezar Augustul, care i-a dăruit orașul. În 1952, Caesarea a devenit unicul oraș din Israel guvernat de o corporație privată. În parcul de antichități vei găsi ruinele constructiilor facute pe timpul lui Herod. Vestigiile continua, pe masura ce inaintezi prin centrul vechi. Asta in caz ca nu vrei sa fii spectator la o cursa de cai, pe hipodromul din apropiere. Orașul nou are un aspect modern si ofera inclusiv posibilitatea de a face plaja, de a juca golf sau de a lua parte la festivalul de jazz care se desfasoara aici in fiecare an.

Cehia Nazareth

Nazareth este cel mai mare oraș din Galileea, cunoscut drept capitala arabă a țării, deoarece majoritatea locuitorilor lui sunt cetățeni israelieni de religie arabă. Localitatea este totodată un loc de pelerinaj pentru creștini deoarece conform Bibliei a fost locul în care Iosif și Maria l-au crescut pe Isus. Totodată, acest oraș antic este cel în care îngerul Gabriel a apărut pentru a-i spune Mariei că urmează să-i dea naștere lui Isus. Acesta este motivul pentru care Nazareth a primit supranumele de ”leagăn al creștinătății”. Centrul vechi adăpostește Biserica Bunei Vestiri, cea mai mare biserică catolică din Orientul Mijlociu. Fă-ți timp pentru a te plimba pe străzile pitorești și pentru a vizita colorata piață locală.

Cehia Craterul Ramon

Craterul Ramon este cel mai mare dintre cele trei cratere de eroziune găsite în deșertul Negev. Despre această ciudată formă geologică se spune că s-a format cu milioane de ani în urmă, atunci când oceanul a început să se retragă, durând alte câteva milioane de ani până să ia forma pe care o are azi. Înconjurat de munți, coloratul crater are o adâncime de peste 450 m și un diametru de circa 40 km. Ramon este cel mai mare crater de eroziune din lume, fiind accesibil vizitatorilor, cu mențiunea că îl poți străbate cu pasul, cu bicicleta sau cu mașina. Amatorii de camping au ca opțiune o tabără condusă de beduini.

Cehia