Marea Britanie

Curiozitati

Big Ben

Big Ben este unul dintre cele mai importante obiective turistice in Londra, devenind aproape o emblema a capitalei britanice. Big Ben arata de-a dreptul incantator noaptea cand fatada si cesurile de pe fiecare fata sunt iluminate. Atunci cand Parlamentul se afla in sesiune, o lumina straluceste peste fatada ceasului. Cadranele ceasului au o suprafata de peste doi metri patrati, iar minutarul are peste 4 metri. Big Ben are un pendul urias care este reglat de un sac de monezi si este un ceas excelent care s-a oprit foarte rar.

Cehia Muzeul Madame Tussauds

Turistii ce aleg sa viziteze acest obiectiv turistic trebuie sa fie pregatiti sa dea frau liber emotiilor si sa fie pregatiti sa intre in lumea vedetelor si a personajelor celebre. Faima si grandoarea pot fi simtite pe viu in sectiunea Blush, frica in Camera Groazei si momente de distractie maxima pot fi traite in Planetarium.

Cehia Turnul Londrei

A fost construit in 1078 de William Cuceritorul. Scopul initial al turnului a fost acela de fortareată, palat regal si inchisoare. Turnul se afla in districtul Londrei numit City, pe malul nordic al Tamisei. Este un complex de cladiri asezate in mijlocul a doua inele concentrice formate din zidurile de aparare si un sant cu apa care inconjura turnul. Turnul Alb a fost ridicat pentru William I ( Cuceritorul) si extins de monarhii ulteriori – inclusiv de Henric VIII, care a ramas celebru pentru ca si-a trimis doua dintre sotii la moarte in Turnul Verde – a devenit sediul arsenalului orasului, al Bijuteriilor Coroanei, menajerie si Monetarie Regala. Bijuteriile coroanei sunt tinute aici din 1303, dupa ce au fost furate de la Westminster Abbey si apoi recuperate. De-a lungul vremii, turnul a aparut in operele multor scriitori printre care si William Shakespeare. Corbii care se afla in turn au o semnificatie deosebita. Se crede ca cel puţin sase corbi locuiesc in turn de mai multe secole. Conform legendelor, atunci cand corbii vor pleca din turn, turnul, monarhia precum si intregul regat se vor narui.

Cehia Cartierul Chinezesc Din Manchester

Cartierul chinezesc se afla pe strazile George si Faulkner si este o trasatura specifica orasului inca din anii 1970.

Cehia Vechiul Stonehenge și Salisbury medieval

Una dintre cele mai vechi situri ale patrimoniului mondial din lume, Stonehenge a fost un loc de pelerinaj de peste 4500 de ani. Se credea că a fost construită ca un loc de cult, iar în zilele noastre mulțimile constau din turiști atrași de scara acestui monument magnific pentru ingeniozitatea omenirii. Este un sit extins, care acoperă o suprafață de peste 20 de kilometri pătrați și se mândrește cu un centru de vizitatori de ultimă oră, care oferă o privire fascinantă nu numai asupra construcției Stonehenge, ci și a istoriei sale de atunci.

Cehia Orașele universitare din Cambridge și Oxford

Marea Britanie a fost de mult timp un centru de învățare, cu două dintre cele mai renumite orașe universitare, de asemenea, clasament foarte ca destinații turistice. O navetă ușoară la nord de Londra - și la doar 128 de kilometri distanță - Cambridge și Oxford au fost timp de secole rivali pentru titlul de instituții academice de vârf din țară, o rivalitate care este sărbătorită în timpul celebrului eveniment de canotaj, Cursa cu barca, care are loc în fiecare primăvară pe Raul Tamisa. În ciuda rivalității bune, fiecare locație oferă o mulțime de atracții. Repere ale unei vizite la Cambridge includ șansa de a rătăci cea mai mare colecție din Marea Britanie a clădirilor istorice conservate, multe dintre ele situate într-o plimbare ușoară de Universitatea Cambridge's 31 de colegii, cea mai veche din care a fost înființată în 1284. În plus față de turnee pe terenurile de școală uimitoare (doar o mână de clădiri ale universității oferă excursii), vizitatorii Cambridge ar trebui să ia o punt de-a lungul râului Cam, centrul orasului. Universitatea din Oxford 38 de colegii sunt la fel de atractive, fiecare în jurul unui cadavru și mai multe curți interioare, împreună cu capele, sălile de mese, bibliotecile și casele de studenți (unele oferă și pachete unice de cazare turistică). Obiectivele de la Oxford includ Turnul Carfax, cu vedere frumoasă asupra centrului orașului și numeroasele clădiri vechi fine ale orașului Stradă principală.

Cehia