Polonia

Curiozitati

Padurea Stramba

Ce ar fi putut provoca, aproximativ 400 de pini, sa creasca suciti la un unghi de 90 de grade? De-a lungul anilor multe teorii au fost create doar de dragul vizitatorilor mai multi. Insa, oamenii de stiinta cred ca acest lucru a fost posibil din cauza iernilor geroase care au indoit copacii tineri. Desi, toate raman doar simple teorii, padurea ramane unul dintre misterele nerezolvate ale Poloniei si o importanta atractie.

Cehia Muntii Tatra

Muntii Tatra, cel mai inalt lant muntos din Carpatii de Vest sunt spectaculosi. Cea mai mare altitudine se regaseste la 2.655 de metri, de unde aproape ca atingi cerul. Si Polonia, dar si Slovacia se bucura de varfurile inzapezite tot timpul anului. Insa, primavara spectacolul naturii renaste si ofera calatorului o mare de culoare violet. Localnicii numesc ”covorul purpuriu” de crocus, sau de flori de sofran si branduse care prind viata in primavara. Valea Chochołowska pare pictata!

Cehia Parcul National Slowinski

Un parc national ca un desert! Nu, nu am gresit continentul, Slowinski are dune de nisip mereu in schimbare, iar apele din Marea Baltica confera un albastru infinit acestui peisaj lunar. Dunele pot fi vizitate cu masina din Gdansk sau puteti lua trenul spre Leba, cel mai apropiat oras. Tot aici, exista si sate mici de explorat cu bicicleta, trasee care trec prin parcul national si un palat din epoca comunista, unde puteti lua masa in gradinile amenajate. O excursie de tinut minte!

Cehia Lacul Zakrzowek

La 20 de minute de mers pe jos de Castelul Wawel din Cracovia, acest loc ascuns este o laguna. Cu stanci abrupte de calcar, este un loc popular pentru cautatorii de aventura. De asemenea, atrage multi scafandri care vin aici in mod special pentru a cauta ”comori” ascunse in apa adanca. Lacul Zakrzowek poate fi doza de racoare in zilele toride de vara!

Cehia Castelul Malbork

Nu este o surpriza pentru nimeni ca Polonia are foarte multe castele, atent mesterite la vremea lor, cu multe legende de spus si pozitionate in locuri cheie. Astfel se face ca am descoperit Castelul Malbork, numit oficial Castelul Ordinului Teutonic din Malbork, cel mai mare castel din lume, datand din secolul al XIII-lea.

Cehia