Portugalia

Curiozitati

Porto

Daca ati ales sa petreceti vacanta in Portugalia, includeti pe harta si Porto! Un oras cu farmec aparte, strazi pietruite, fructe de mare proaspete si portul ce va lasa fara cuvinte cu imaginile sale la apus. Includeti in programul de vizita Torrea dos Clerigos, zona Ribeira si vinaria Ode Porto.

Cehia Monsanto, orasul construit intre stanci

Monsanto se afla aproape de granita cu Spania si este un mic sat cu aproximativ 1.000 de locuitori. Pentru o escapada, acest mediu rural inedit trebuie vazut pentru a crede ca exista. Credeati ca Hobbitul e doar o inventie, priviti la fotografia de mai jos si poate va schimbati perceptia asupra povestilor!

Cehia Sintra

Sintra, un loc ce iti ramane in suflet pentru totdeauna! Bijuteria arhitecturala, Palatul Pena este atractia regiunii, dar nici Muntii Sintra nu sunt de ocolit, Palatul Monserrate, Palatul Sintra ori Castelul Maurilor. Si orasul se afla doar la 30 de minute de Lisabona, astfel ca o vizita de o zi este suficienta pentru a va bucura de minunatiile de aici.

Cehia Lagos

Ne indreptam atentia si catre partea de sud a Portugaliei si ajungem in regiunea Algarve, in Lagos. Un loc de vis pentru o dupa amiaza lunga, in lumina soarelui, admirand peisajul abrut. Praia do Camilo este nelipsita din destinatiile preferate ale turistilor, o plaja intima, inconjurata de stanci inalte si cu o vedere de milioane.

Cehia Arhipelagul Azore

Nu ratati Arhipelagul Azore daca petreceti mai mult timp in Portugalia si v-ati propus sa faceti o calatorie de la sud la nord. In cateva ore de zbor si o traversare cu barca veti ajunge pe Insulele Azore, in mijlocul Oceanului Atlantic, doar voi si marea. Este unul dintre locurile apreciate de turisti. Bifati Insula Santa Maria, Insula Faial, orasul Andra do Heroismo, inclus pe lista UNESCO!

Cehia