Rusia

Curiozitati

Catedrala Sfântul Vasile

Construită între anii 1554-1561 şi situată în inima Moscovei, Catedrala Sfântul Vasile reprezintă una dintre principalele atracţii turistice ale Rusiei. Deşi interiorul bisericii este foarte frumos, nu acesta atrage vizitatorii, ci, mai degrabă, arhitectura deosebită a catedralei reprezintă punctul principal de interes pentru turişti. Catedrala Sfântul Vasile este un amestec de culori şi turnuri din cărămidă roşie. Designul său îmbină nouă capele individuale, deasupra fiecăreia aflându-se un dom. Fiecare dintre aceste domuri comemorează câte un asalt încununat de succes asupra oraşului Kazan. În anul 1588, a noua capelă a fost ridicată pentru a găzdui mormântul celui căruia îi poartă numele, Vasile cel Binecuvântat. Proiectul bisericii se bazează pe un simbolism religios puternic şi s-a dorit a fi reprezentarea arhitecturală a Noului Ierusalim, Regatul Sfânt descris în revelaţiile Sfântului Ioan. În prezent, Catedrala Sfântul Vasile a devenit un simbol al oraşului Moscova şi un obiectiv turistic important. Deşi sunt în desfăşurare lucrări de renovare atât în interior, cât şi la exterior, vizitarea catedralei nu poate fi ratată de către turiştii ce se află în Moscova.

Cehia Muntele Elbrus

Muntele Elbrus localizat în Muntii Caucaz din sudul Rusiei are 5,542 de metri. Cu această înălţime este cel mai înalt munte din Europa, Mont Blanc fiind cel mai înalt din Europa Occidentală. Este o atracţie pentru alpiniştii din întreaga lume. Muntele a fost format dintr-un vulcan, se pare inactiv. Până în prezent nu s-au înregistrat niciun fel de erupţie. Un sistem de telecabine îi duce pe turiştii de orice fel până la 3800 de metri de unde pot admira o panoramă absolut magnifică, uşurând prima parte a căţărării pentru alpinişti.

Cehia Valea Gheizerelor

Situată în peninsula Kamceatka, din extremul orient rus, Valea Gheizerelor este locul în care se găseşte al doilea ca mărime gheizer din lume.Valea Gheizerelor a fost descoperită în 1941 de către om de ştiinţă local, Tatyana Ustinova. De atunci a devenit o atracţie turistică populară în Kamceatka şi atrage o mulţime de oameni de ştiinţă şi turişti, interesaţi de acest fenomen.

Cehia