Serbia

Curiozitati

Belgrad

Capitala dinamica a Serbiei se afla la confluenta Dunarii si raului Sava, acolo unde parcul Kalemegdan si fortareata inalta ce poarta acelasi nume ofera privelisti din alte secole.Belgradul are o energie inconfundabila! O plimbare de-a lungul strazii pietonale Knez Mihailova va va aduce fata in fata cu neoclasice cladiri ale secolului al XIX-lea, si o retea de magazine, baruri si restaurante.Dorćol este unul dintre cartierele cele mai atractive ale orasului, iar pe malurile Dunarii si raului Sava, turistii pot experimenta viata de noapte.

Cehia Parcul National Kopaonik

Cel mai inalt munte din Serbia a fost desemnat parc national in 1981. In timpul iernii, sarbii se indreapta spre cea mai mare zona montana din tara si cea mai mare statiune de schi la schi si snowboard. Ravni Kopaonik, principalul sau centru de schi, are o altitudine maxima, in Pančićev vrh, de 2.017 metri. Exista, de asemenea, 11 kilometri de trasee de schi fond. In timp ce Ravni Kopaonik dispune de hoteluri, multi turisti aleg sa ramana in satul din apropiere – Brzeće, care este conectat la munte cu telecabina. Scaunele de ascensoare continua sa mearga duaă ce se topeste zapada, parcul national ramanand ocupat.

Cehia Zlatibor

Zlatibor este un popular punct turistic. Este, daca vreti, locul de joaca al Serbiei pentru toate anotimpurile, o colectie de masive muntoase si sate situate la aproximativ 200 de kilometri de Belgrad. Este faimos pentru traseele sale, precum si pentru statiunea populara de schi Tornik. Pentru o privire asupra trecutului Serbiei, exista muzeul in aer liber al Sirogojno (Vila Etno Sirogojno.) Aici a fost reconstruit un sat din secolul al XIX-lea – Staro Selo, care dezvaluie in detaliu viata rurala. Subteran, in Pestera Stopića se afla o lume fantastica, cascade, stalactite si terase de travertin. In apropiere se afla cascada Gostilje, care se ridica la 65 de metri inaltime, pe o stanca de calcar.

Cehia Manastirea Studenica

Manastirea ortodoxa sarba din secolul al XII-lea din Studenica, ridicata de Stefan Nemanja, este considerata cea mai magnifica manastire din Serbia. Acest lucru se datoreaza, in parte, pozitionarii sale in muntii impaduriti, deasupra raului Studenica. In cadrul complexului – care este un sit al Patrimoniului UNESCO – exista trei biserici. Biserica Maicii Domnului, creata in stil bizantin, este cea mai mare si este renumita pentru frescele sale.

Cehia