Slovacia

Curiozitati

Bardejov

Oraș fortificat german, superb centru istoric, piața dreptunghiulară unde troneaza Basilica St. Aegidius (sau St. Giles) și primăria, care acum e muzeul orașului, faimos printre localnici pentru că aici s-au întâlnit Dan Quayle cu Vaclav Havel. În piața mai sunt 2 clopote masive și o fântână. Pe jos e piatra cubică, în laterale băncuțe și terase cu umbrele. Orașul e înconjurat de ziduri groase care se pot traversa pe poduri masive.

Cehia Slovensky Raj

Dacă îți plac traseele de dificultate medie prin munți și natură în general, cu siguranță o să fii încântat peste măsură de Parcul Național Slovensky Raj. Zona pe care am luat-o noi la picior este lângă campingul Podlesok și este într-adevar impresionantă. Noi am petrecut 11 ore într-o zi numai pe trasee. Albii de râu, podețuri de lemn și scări metalice câteodată verticale, platforme peste lacuri și văi, lanțuri în stâncă, padure foarte verde și mulți fluturi.

Cehia Cicmany~Satul cu case pictate

Poate „pictate” e mult spus, pentru că e vorba de motive populare minimaliste, linii albe, trasate pe pereții caselor de lemn închis la culoare (dați cu ulei ars). E un sat mic și liniștit, perfect pentru o plimbare lejeră. În centru e un mic muzeu și o terasă cu mancare tradițională.

Cehia