Spania

Curiozitati

Palatul Alhambra, Granada

Pe langa a fi un monument de arhitectura, Palatul Alhambra este si o dovada a prezentei mulsulmanilor pe teritoriul Spaniei. Indiferent cat de multe imagini sau de cate ori este vizitat acest palat maur, impresia este intotdeauna puternica. Acest palat regal este simbolul Andaluciei, un simbol al civilizatiei Evului Mediu in Europa.

Cehia Marea Moschee din Cordoba

Marea Moschee din Cordoba (Mezquita) este una dintre cele mai mari din lume si a doua bijuterie arhitecturala maura a Spaniei. Construita pe ruinele unui vechi templu roman, moscheea inca pastreaza patina acestuia prin cele 856 de coloane din onix, marmura si granit realizate din ruine.

Cehia Prado si Paseo del Artes, Madrid

Prado se alatura marilor muzee de arta din lume! Continuati vizita la Muzeul National de Arta Reina Sofia, Muzeul Thyssen-Bornemisza si Centrul socio-cultural CaixaForum si veti avea una din cele mai mari concentratii de comori de arta. Nu este de mirare acest lucru este cunoscut sub numele de El Paseo del Arte(Paseo del Prado) – Bulevardul Artelor.

Cehia Costa del Sol

Unul dintre cele mai insorite locuri de vacanta din Europa, Costa del Sol se bucura de multe mile de nisipuri albe. Aatfel ca nici nu este de mirare ca plajele de aici sunt obiectivul europenilor din nord, unde soarele nu este atat de generos.Plajele nu sunt singura atractie a turistilor din Costa del Sol. Revitalizarea orasului Málaga a facut aceasta coasta si mai atragatoare pentru toata lumea. Cei care se bucura de unduirea ambarcatiunilor pe apa iubesc portul din Puerto Banus, iar cei care isi doresc intimitate se indreapta sunt atrasi de farmecele Marbellei.

Cehia Valencia Cehia