Statele Unite ale Americii

Curiozitati

Casa Albă

Casa Albă este atât biroul, cât şi reşedinţa oficială a preşedintelui Statelor Unite. Clădirea a fost construită între anii 1792 şi 1800, fiind folosită, în premieră, de preşedintele John Adams. După atacurile din 11 septembrie 2001, Casa Albă a devenit mult mai greu de vizitat. În prezent, sunt disponibile numai tururi organizate, pentru grupuri de cel puţin zece persoane, iar programările se fac chiar şi cu şase luni înainte. Pentru americani, vizita se programează numai de către reprezentantul în Congres, iar pentru cetăţenii străini - de către ambasadorul ţării respective în SUA.

Cehia Bulevardul Las Vegas

Pe la 1900, un gangster fără faimă la vremea respectivă, cunoscut de apropiaţi ca Bugsy, a decis să ridice un oraş al distracţiei, care să devină un paradis fiscal, guvernat de mafie. Astfel că, în 1911, Las Vegas a primit statutul oficial de oraş. Toleranţa autorităţilor pentru diferitele distracţii pentru adulţi i-au adus porecla de Oraşul Păcatelor, al cărui chintesenţă îl reprezintă Bulevardul Las Vegas. Cunoscut şi sub numele de Las Vegas Strip (în trad. „fâşie"), bulevardul are o lungime de aproape 7 kilometri şi găzduieşte 19 dintre cele mai mari 25 hoteluri din lume (după numărul de camere), adică în total 67.000 camere de hotel.

Cehia Cheile Floridei

Cu o lungime de aproape 200 kilometri, Cheile Floridei reprezintă un lanţ de insule tropicale, ce se arcuieşte în jurul peninsulei Florida. Insulele sunt legate de continent printr-o serie de poduri, dintre care cel mai spectaculos este Seven Mile Bridge (Podul Şapte Mile), care a fost folosit frecvent ca platou de filmare pentru diferite filme de acţiune. US Highway 1, denumită şi „Overseas Highway" (Autostrada peste Mări), pleacă din Key Largo şi trece prin Islamadora, Marathon, Lower Keys, oprindu-se în Key West - cea mai îndepărtată şi cea mai cunoscută insulă.

Cehia Cascada Niagara

Situată între statul New York şi provincia canadiană Ontario, Cascada Niagara este una dintre cele mai spectaculoase minuni naturale de pe continentul nord american. Cascada Niagara este, de fapt, alcătuită din trei cascade diferite - Cascada Americană, Cascada Vălul Miresei şi Cascada Potcoava. Cea din urmă este situată pe teritoriul Canadei, în timp ce primele două aparţin de New York. Cu peste 14 milioane de turişti anual, Niagara este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din lume.

Cehia Yellowstone

Parcul Naţional Yellowstone a fost prima rezervaţie din lume. Terenul a fost retras din circuitul agricol în 1872, pentru a proteja numărul vast de gheizere sau izvoare termale, precum şi pentru a ocroti incredibila faună din zona de o frumuseţe sălbatică. Yellowstone este aşezat pe un imens punct fierbinte, de unde se ridică la suprafaţă rocă din mantaua topită. Parcul conţine jumătate dintre toate caracteristicile geotermale cunoscute în lume, cu peste 10.000 de gheizere şi izvoare. De asemenea, reprezintă căminul a numeroase specii, printre care şi urşi negri sau grizzly, căprioare, elani, bizoni sau lupi.

Cehia