Termeni si Conditii

Acest site este creat si administrat de SC Perfect Journey SRL, o societate comerciala cu sediul social in Bucuresti, Bulevardul Decebal, nr.14, sector 3, numar de telefon: 031 9596, adresa de e-mail: office@perfectjourney.ro, inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului sub numarul J40/12707/2016, avand cod unic de inregistrare RO 36570606, titulara a licentei de turism pentru agentii tour-operatoare cu nr. 7686/07.12.2016 . Acest document stabileste termenii si conditiile in care puteti utiliza www.perfect-tour.eu. Utilizarea site-ului, logarea si accesul la servicii presupune implicit acceptarea acestor termeni si conditii.

Austria

Acces

Scopul permis pentru utilizarea acestui site este obtinerea de informatii privind ofertele si programele turistice ale Perfect Journey SRL, informatii despre destinatiile promovate, abonare la newsletter, achizitionare de produse Perfect Journey SRL, rezervari, precum si suport live sau prin e-mail, etc. Orice utilizare in alte scopuri decat acestea nu este permisa

Austria

Confidentialitate si informatii personale

Austria

Drepturi de autor, marca si proprietate intelectuala

Austria

Termeni si conditii pentru rezervarile hoteliere

Austria

Termeni si conditii de rezervare si vanzare a biletelor de avion

Austria

Termeni si conditii pentru circuitele de grup

Austria

Cumparaturi online – care sunt drepturile consumatorilor si obligatiile comerciantilor?

Informatiile pre contractuale

Inainte de incheierea contractului la distanta, consumatorul trebuie isi cunoasca drepturile si obligatiile in caz de comanda. Astfel trebuie precizate:

Garantia legala de conformitate

Comerciantul online trebuie sa informeze consumatorul cu privire la existenta garantiei legale de conformitate a produsului

Dreptul de retractare

Comerciantul trebuie sa indice conditiile in care consumatorul se poate sau nu retracta.

Atunci cand dreptul de retractare exista, conditiile, termenul si modalitatile de exercitare ale acestui drept trebuie sa fie clar exprimate. Un formular tip de retragere, trebuie pus la dispozitia consumatorului.

Toate aceste informatii impreuna cu conditiile generale de vanzare (CGV) si cu formularul de retractare trebuie transmise consumatorului dupa plasarea comenzii, printr-un email de confirmare.

Plasarea comenzii

Legea impune ca inainte de validarea comenzii, consumatorul sa fie informat in mod explicit, ca se angajeaza sa plateasca. Nu trebuie sa existe nici o ambiguitate privind obligatia de plata.

Validarea comenzii de catre consumator trebuie sa parcurga etapa “commande avec obligation de paiement” (comanda cu obligatie de plata) sau o formula sinonima care sa exprime obligatia de plata.

Pe langa aceasta, site-ul internet trebuie indice care sunt mijloacele de plata acceptate de vanzator si eventualele restrictii de livrare (de exemplu anumite zone geografice).

Livrarea

Legea prevede dreptul de reziliere a contractului in cazul in care comerciantul nu isi executa obligatiile.

Produsul comandat trebuie livrat in maxim 30 de zile de la data plasarii comenzii. In cazul nerespectarii acestui termen, consumatorul trebuie sa notifice furnizorul pentru a livra intr-un termen rezonabil. In caz contrar, consumatorul va putea rezilia contractul.

In acest caz, i se va returna in cel mult 14 zile, suma de bani platita, sub sanctiunea aplicarii unor penalitati de 10% daca returnarea banilor se face in termen de 30 de zile, de 20% pentru intarzieri de pana la 60 de zile si 50% pentru intarzierile superioare.

Transferul riscurilor

Sunt interzise clauzele care prevad ca riscul transportului bunurilor livrate apartine consumatorului si aceasta chiar daca livrarea se realizeaza printr-un trasportator ales de consumator.

Exercitarea retractarii

Transpunand Directiva europeana 2011/83/UE din 25 octombrie 2011, leagea Hamon modifica termenul de retragere de la 7 la 14 zile. Termenul incepe sa curga de la incheierea contractului in cazul prestarii de servicii, respectiv de la primirea bunurilor de catre consumator in cazul vanzarii de bunuri.

Retractarea trebuie notificata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire (LRAR), pe cheltuiala cumparatorului, cu exceptia cazului in care aceasta precizare nu apare in CGV.

In caz de retractare, pretul trebuie restituit, inclusiv costul livrarii, in termen de 14 zile, sub sanctiunea penalitatilor financiare.

Comerciantul trebuie sa puna la dispozitia consumatorului, formularul de retragere

Asigurarea securitatii prelucrarii datelor personale

SC Perfect Journey SRL ia toate masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

  1. Colectarea datelor cu caracter personal este facuta prin intermediul unor formulare securizate aflate pe site-ul companiei. Datele personale astfel colectate sunt pastrate in baze de date criptate.
  2. Utilizatorii care au acces la baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt doar cei desemnati de conducerea societatii, fiecare dintre acestia acceseaza baza de date cu propriul nume de cont si parola. Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea. In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive conturile de acces se suspenda automat.
  3. Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.
  4. Computerele de la care se acceseaza baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt parolate, au implementate solutii de protectie antivirus, antispam si firewall updatate la zi.
  5. Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pentru aceasta operatiune si numai in scopuri cerute de legile in vigoare.

Punerea in conformitate a web site-urilor comerciale

Informatii privind obligatia de plata, caracteristicile bunurilor si serviciilor, modalitatile de transport, de livrare, de returnare, de restituire a platii, transferul riscurilor, modalitatile de retractare, etc, trebuie anlizate inainte de punerea in conformitate cu cerintele legale. Documentele contractuale trebuie de asemenea revazute pentru a evita nulitatea contractelor si a sanctiunile.

Avand in vedere termenele imperative de retragere si de restituire a platii, este de preferat ca vanzatorul-comerciant online sa instituie o procedura strica de gestiune a retururilor si mai ales sa puna la dispozitia consumatorilor, formularul de retragere.

Incepand cu 13 iunie 2014 comerciantii online sunt obligati sa-si puna in conformitate web site-urile comerciale si conditiile generale de vanzare.

Ordonanta 34/2014: http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf