Tunisia

Curiozitati

Cartagina

Resturile cartaginei antice - orașul bogat bogat în navigație al fenicienilor - se află risipiți de-a lungul Golful Tunis. Coloanele evocatoare și grămezi de dărâmături de marmură se învecinează cu o panoramă a Mării Mediterane, care era atât de fundamentală pentru prosperitatea orașului. Destul de distruse în cel de-al treilea Război Punic din 146 î.Hr., ruinele supraviețuitoare se înfundă în comparație cu alte situri antice din Africa de Nord, dar acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să vizitați. Cu setarea la malul mării, ruinele au un aer imbatabil, pierdut în timp.

Cehia Sidi Bou Said

Cartierul de pe litoral, în stilul Andaluz, din Sidi Bou Said, își datorează faima celor trei tineri pictori. În timp ce locuia aici în 1914, Paul Klee, August Macke și Louis Moilliet au surprins frumusețea clădirilor cu alburi și ușile albastre pe panza. Sidi Bou Said a fost un apartament de artisti boem de atunci si este un loc favorit de weekend pentru localnici din Tunis

Cehia Moscheea Arborelui Olive

Cea mai mare moschee din cartierul medinei găzduiește câteva dintre cele mai frumoase exemple ale arhitecturii religioase din țară. Început în timpul dinastiei Umayyad în AD 732, a fost adăugat și rafinat de imperiile cuceritoare în secolele de atunci. Deși non-musulmanii nu pot intra în sala de rugăciune, vizitatorii sunt liberi să se plimbe în curtea opusă și liniștită și, de asemenea, să se îndrepte spre acoperiș, unde sunt expuse lucrările orbitor. Pe acoperiș este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri din medina pentru a obține fotografii panoramice ale zonei.

Cehia Parc du Belvédère și Muzeul de Artă Modernă

Această strălucire binevenită de verdeață este unul dintre punctele de top ale orașului pentru a vă prinde respirația și a vă regrupa din agitația străzilor aglomerate. Pe deal s-au plantat pin de Alep, copaci de carob, măslini, smochini și palmieri, iar cei care fac o scurtă excursie până la vârful dealului sunt răsplătiți cu panorame fantastice ale întregului oraș (într-o zi limpede ). În partea de est a parcului se află Muzeul de Artă Modernă, care găzduiește colecția de top a țării de către artiști tunisieni. Parcul este, de asemenea, acasa, la grădina zoologică a orașului.

Cehia