Turcia

Curiozitati

Valea Fluturilor & Faralya

Situat în micul sat din Faralya și la o aruncătură de băț de Ölüdeniz cu feribotul – această bijuterie a naturii își trage numele de la speciile exotice de fluturi ce zboară prin canion și care, cu siguranță, îți vor face plăcere să-ți țină companie în timp ce te relaxezi pe plaja fină și sidefată. Valea Fluturilor este un loc total ferit de agitația și zarva civilizației, unde nu poți folosi cardul de credit de exemplu, totul având o notă aparte de hippy. În loc de restaurante de lux și hoteluri de 7 stele, aici dai peste corturi, căsuțe din lemn și chioșcuri de mâncare cu auto-servire.

Cehia Peninsula Datça

Amplasată de-a lungul Rivierei de Turcoaz, peninsula sălbatică și devastator de frumoasă are multe de oferit. De la plaja din Ovabükü în sud, la ruinele antice grecești din Knidos în vest, până la satul port cu același nume din mijlocul peninsulei, unde te poți delecta cu preparatele culinare locale pe bază de pește, ale căror rețete au fost transmise din generație în generație.

Cehia Mardin

Amplasat la granița de sud-est a Turciei cu Siria, Mardin reprezintă o replică a Ierusalimului, fiind un oras antic cu strălucitoare case de calcar, priveliști spectaculoase și un mozaic de comunități de oameni de origini kurde, creștine și musulmane-siriene, toți trăind în pace și în armonie împreună. Când străbați străzile prăfuite și pietruite ale Centrului Vechi, nu poți să nu te simți ca și cum ai rătăci printr-un muzeu în aer liber, niciodată știind ce altă relicvă uluitoare te poate aștepta la următorul pas. Ruinele pe baza cărora s-a construit școala islamică din zonă, Zinciriye Medresesi, sunt doar unele dintre multe plăceri pentru pasionații de istorie…

Cehia