Ungaria

Curiozitati

Lacul Balaton

Dacă îți place bălăceala ia-ți costumul de baie și vizitează Balaton, transformat într-un adevărat refugiu estival. Aflat la aproximativ 150 de km de Budapesta, în regiunea Somogy și Veszprem din Bazinul Panonic, lacul Balaton este cel mai mare din Europa Centrală și totodată atracția de vară numărul 1 a țării. Poți înota, pescui sau încerca sporturi nautice sau pur și simplu te poți relaxa pe mal. Nu de alta dar lacul a devenit o adevărată stațiune estivală cu resorturi, plaje cu nisip și o mulțime de baruri.

Cehia Peșterile Aggtelek

Aflate în patrimoniul Unesco, peșterile din parcul național Aggtelek sunt celebre pentru flora și fauna dar mai ales pentru formațiunile stâncoase bizare, râurile și lacurile subterane. Poți vizita atât peștera Baradla cu o lungime de 22 de km dar și peștera Dobschau cu o cascadă înghețată de 13 metri.

Cehia Parcul Național Hortobagy

Celebra Puszta ungurească, o preerie ce pare fără sfârșit, poate fi admirată în formă ei inițială în acest parc național de 30.000 de hectare din apropierea Debrecenului, înscris în patrimoniul Unesco din 1999.

Cehia Visegrád

mpresionantele ruine ale castelului din sec.13 sunt cea mai mare atracție a călătoriei spre Visegrád. Superbul castel din care s-a mai păstrat doar zidul exterior este amplasat pe vârful colinei de lângă oraș.

Cehia Palatul Brunswick

Palatul Brunswick din Martonvásár datează din secolul al 19-lea și este una dintre cele mai impunătoare clădiri din Ungaria. Această construcție este, de fapt, o copie a palatului baroc construit pentru familia Brunswick în sec.18

Cehia